Trenutno pregledavate Serijal Vučić Krezubić – Umišljena lisica
Autor: Katija Romac

Serijal Vučić Krezubić – Umišljena lisica

Serijal Vučić Krezubić je nastavak istoimene slikovnice ‘Vuk Krezubić iz Maksimira’. Likovi iz slikovnice su tako glasno zahtijevali od Vile Katije Romac pokret, glas, muziku da je vila morala naglavačke uskočiti u svoju čarobnu vreću. U vreći su je dočekale sve životinje iz slikovnice. Odvele su je u čarobnu šumu gdje pametne i lukave životinje govorile, pjevale smijale se i plakale. Puno toga su je naučile te šumske zvijeri i tako su one zajedno s Vilom napravili jedan mali serijal lutkarskih predstava. U svakom filmu su životinje ispričale nešto što ih je mučilo. Poslušajte ih i zajedno s njima se rastužite i razveselite.

Mama, mama! Zašto je lisica umišljena?

Vaše dijete Vam ponekad dođe iz škole ili vrtića i potuži se da neka djevojčica ili dječak iz njegove grupe se stalno pravi važan. Stalno se hvali s odjećom, s igračkama. Stalno priča kako je naj, naj u svemu. Izruguje se nekom djetetu koji koje nema tako lijepe stvari kao taj umišljenko, nije lijep kao umišljenko… Umišljenci se samo hvale stvarima.

I što sad? Kako da utješite vašeg mališu. Obratite pažnju vašem mališi da su umišljenci baš dosadni.

Možda će Vam olakšati posao Film ‘Katija Romac – Umišljena Lisica’… Pogledajte umišljenu lisicu. Poslušajte kako se hvali, s čime se hvali … I tko je došao da je ukori…

S djetetom razgovarajte o Umišljenoj lisici. Usporedite lisicu s dotičnim umišljenkom. Da li je bitno da umišljenko ima toliko igračaka. Zar nije bolje kad se dijete igra s jednom igračkom i upotrebi svoju maštu.

Poigrajte se u Vilinoj igraonici kazališta. Neka Vaše dijete ispriča kako je SAMO napravilo lutke za kazalište lutaka. Kako je samo glumilo s mamom. Kako su imali super provod dok su se igrali i kako se ona neugledna djevojčica isto tako super igrala sa svojom mamom. Vaše dijete će biti sigurno jer je nešto napravilo dobro i samo – eto, to će mu dignuti pouzdanje.

I dijete će vidjeti kako je bez veze biti umišljen. Vidjet će kako su umišljenci dosadni. Naučit ćete da nije dovoljno da je netko lijep, da ima tone igračaka. Naučit će da taj netko mora imati bar još jednu pozitivnu i interesantnu karakteristiku da bi bio zanimljiv i da bi se mogao s drugom djecom lijepo igrati.

Serijal Vučić Krezubić – Umišljena lisica