Trenutno pregledavate Serijal Vučić Krezubić – Tvor je poprskao vučića
Autor: Katija Romac

Serijal Vučić Krezubić – Tvor je poprskao vučića

Serijal Vučić Krezubić je nastavak istoimene slikovnice ‘Vuk Krezubić iz Maksimira’. Likovi iz slikovnice su tako glasno zahtijevali od Vile Katije Romac pokret, glas, muziku da je vila morala naglavačke uskočiti u svoju čarobnu vreću. U vreći su je dočekale sve životinje iz slikovnice. Odvele su je u čarobnu šumu gdje su pametne i lukave životinje govorile, pjevale, smijale se i plakale. Puno toga su je naučile te šumske zvijeri i tako su one zajedno s Vilom napravili jedan mali serijal lutkarskih predstava. U svakom filmu su životinje ispričale nešto što ih je mučilo. Poslušajte ih i zajedno s njima se rastužite i razveselite. Film za djecu 3 -7 godina

U čemu je vučić pogriješio da ga je tvor pošpricao?!

Ovaj film je kratak, traje ispod 4 minute, taman toliko vremena da zadrži pažnju vašeg mališana. U filmu će dijete upoznati malog vučića i starog tvora. Krezubić je mladi vuk i nije ništa naučio iz grešaka koje je već napravio. O moj Bože, taj vučić ponovo radi iste greške! 

Zar nije to prilika da s djetetom razgovarate o tome kako izbjeći iste greške, kad već ne možemo izbjeći nove? Super bi bilo da imate kod sebe i knjigu Vučić Krezubić. Poslije filma možete gledati knjigu i razgovarati. 

Recite mu primjer da i djeca kao i vučić stalno nešto rade nešto što ne smiju, što je opasno. Recite svom djetetu da Npr to isto radi i on kad otvara vitrinu s staklenim čašama, kad ide po stepenicama bez Vas, kad vani skida kapu, a hladno je, kad na cesti ne da ruku… ma, sigurno imate na tone primjera, zar ne??? 

Recite mu da bi bilo super da pozovete tvora kad Vaš mališa radi neku grešku po stoti put. Zafrkavajte se. Recite mu kao tvor… “Joj vučiću, vučiću kaj to delaš, pa znaš da to nesmeš delati, bum te pošprical….” Tako, pretvorite to u igru i kad god dijete napravi grešku, tražite da je ispravi i kao nagrada ide igra tvora… i Vi kao tvor tada izgovorite tu rečenicu. Super bi bilo kad bi mališu nagovorili da i on kao tvor nešto Vama kaže. 

I opet Vam kažem, nije dobro kad je dijete previše na internetu. Opet, ne možete preskočiti današnje vrijeme i sve što s tim ide. Kad već Vaš mališa provodi vrijeme na internetu neka to vrijeme bude kratko, pod vašom kontrolom i kvalitetno.  

Sretno Vam dragi roditelju.

Serijal Vučić Krezubić – Tvor je pošpricao vučića