Trenutno pregledavate Serijal Vučić Krezubić – Škrta svinja
Autor: Katija Romac

Serijal Vučić Krezubić – Škrta svinja

Serijal Vučić Krezubić je nastavak istoimene slikovnice. Film je za djecu od 3 -7 godina. Likovi iz slikovnice su uporno pozivali našu Vilu da je ona morala naglavačke uskočiti u čarobnu vreću. U vreći su je dočekale sve životinje iz slikovnice. Odvele su je u čarobnu šumu gdje ove prekrasne životinje govore, pjevaju i kreću se. Puno toga su one naučili Vilu i tako su životinje i Vila napravili jedan mali serijal lutkarskih predstava. U svakom filmu su životinje ispričale sve što ih muči. Poslušajte ih i zajedno s njima se rastužite i razveselite.

Bila jednom škrta svinja po imenu Kekelina

Film je kratak ispod 3 minute i sigurno će zadržati pažnju. I opet je priča jednostavna. Prihvatljiva Vašem mališi. Tema je škrtost. Dijete se susrelo s tim pojmom od najranijih trenutaka svog djetinjstva.

Super bi bilo da imate kod sebe i knjigu Vučić Krezubić iz Maksimira. Poslije filma možete gledati knjigu i razgovarati. Dijete će upoznati škrtu svinju Kekelinu u filmu i ponovo će je vidjeti u knjizi Vučić Kezubić. Vidjet će kako je bez veze biti škrt. Mali vučić je uspio smekšati Kekelinu i Kekelina će ipak dati neku hranu vučiću kakvu? – pogledajte!!!

Razgovarajte s djetetom

Najveća vrijednost Vilinih filmova je da dijete i roditelj mogu razgovarati o filmovima. Film daje temu i onda se Vi i dijete nadovežite. Razgovarajte s djetetom o škrtosti. Vaše dijete ima puno igračaka, ne trebaju mu sve. Hajde da jednu igračku pokloni prijatelju. Zezajte se kako je Kekelina dala ježići trulu jabuku. To bi bilo kao da dijete pokloni jedan autić bez kotača. Zezaj te se, pa preuveličavajte… da auto nema ni vrata, ni haubu, ni krov, ni prozore… i onda kao dajete praznu ruku bez auta na poklon. Nasmijte dijete da vidi kako je to bez veze i da ga to ponukne da prijatelju pokloni jedan cijeli auto.

Veliki je izazov televizija koja je stalno upaljena, tablet, telefon, računalo… Nije dobro ni kad je dijete previše na internetu, kad je previše u društvu tih gageta. Opet, ne možete preskočiti današnje vrijeme i sve što s tim ide. Kad već mališa provodi vrijeme na internetu neka to vrijeme bude kratko, pod vašom kontrolom i kvalitetno. Sretno Vam dragi roditelju! Sve vile ovoga svijeta neka Vam budu od pomoći.

Serijal Vučić Krezubić – Škrta svinja