Trenutno pregledavate Serijal Vučić Krezubić – Ježić je gladan
Autor: Katija Romac

Serijal Vučić Krezubić – Ježić je gladan

Serijal Vučić Krezubić je nastavak istoimene slikovnice ‘Vuk Krezubić iz Maksimira’. Likovi iz slikovnice su tako glasno zahtijevali od Vile Katije Romac pokret, glas, muziku da je vila morala naglavačke uskočiti u svoju čarobnu vreću. U vreći su je dočekale sve životinje iz slikovnice. Odvele su je u čarobnu šumu gdje su pametne i lukave životinje govorile, pjevale, smijale se i plakale. Puno toga su je naučile te šumske zvijeri i tako su one zajedno s Vilom napravili jedan mali serijal lutkarskih predstava. U svakom filmu su životinje ispričale nešto što ih je mučilo. Poslušajte ih i zajedno s njima se rastužite i razveselite.

Film za djecu 3 -7 godina

Ježić je gladan

Film o Ježiću je jednostavna priča. Već naši mališani od 2 g. zajedno s roditeljem to mogu s interesom pogledati. Film je kratak – što je jako važno. Sadržaj priče je jednostavan – što je super važno. Jež je gladan… što bi jež jeo … što jež jede, što jež ne jede, što vučić jede, što vučić ne jede.

Super bi bilo da imate kod sebe i knjigu Vučić Krezubić. Poslije filma možete gledati knjigu i razgovarati. Pitajte dijete što jede jež, a što jede vučić. Pitajte ga što ne jede jež, a što ne jede vučić? Zezajte svoga mališu i onda kažite npr.: vučić jede banane, vučić jede peglu… joj kako će se vaše dijete smijati. Onda mu recite da vučić jede telefon, igračku majmuna, kapu… Izvrsno će te se zabavljati. Navedite ga da on kaže smiješna stvari što jede jež… ili vuk. Na taj način uvodite dijete u svijet humora.

Najljepše je ako nešto radite zajedno s djetetom. Uvijek iskoristite takvu prigodu. Dijete se ionako samo igra s plišancem, lutkom, autićem… Hvala Bogu, tome igračke i služe … Zar ne moj umorni roditelju?

Pogledajte film zajedno – razgovarajte

Knjigu, film, kazališnu predstavu treba dijete gledati u Vašem društvu. Pitanja ne smiju ostati bez odgovora. Dijete pita, Vi pitate i tako stvarate čudesnu čipku od druženja, čaroliju odnosa, vilinsku atmosferu u igri. Zar to ne znači moj dragi roditelju da se prekrasnooooo družite?

Znam, znam, nije dobro kad je dijete previše na internetu. Opet, ne možemo preskočiti današnje vrijeme i sve što s tim ide. Kad već Vaš mališa provodi vrijeme na internetu neka to vrijeme bude kratko, pod vašom kontrolom i kvalitetno.

Sretno Vam dragi roditelju! Vaša Vila se iz petnih žila trudi Vam pomoći.

Serijal Vučić Krezubić – Ježić je gladan