Trenutno pregledavate Priča o tri autića  tu-tuuu

Priča o tri autića tu-tuuu

Vila Pričalica vam poklanja uz bojanku ‘Tri autića’ i istoimenu priču. Evo je! Zar to nije zaista sve da možete napraviti pravo, pravcato kazalište lutaka. Ideja je da prvo preuzmite bojanku i napravili sve što je vaša Vila zamislila s bojankom, a zatim ispričajte ovu priču o ,,Tri autića” vašem mališanu i to je to. Priča je scenario… Zar ne? Želim vam dobru zabavu.

Mama, mama! Pričaj mi priču o autićima

Jednom, ne tako davno, bio jedan mali auto koji se zvao Sporobrzić. Toliko je bio mali da na cesti nitko ga nije ozbiljno shvaćao i stalno su mu trubili da se makne jer smeta drugim ozbiljnim i velikim autima u prometu. Sporobrzić je bio tužan što ga svi tjeraju s ceste, ali je i dalje vozio s velikom hrabrošću po svim autoputovima i cestama, cesticama, pa čak i šumskim stazicama. S velikom srećom je vijugao pa cestama ii nije se nikom htio micati s puta. Tuu, tutu … pjevao je Sporobrzić i uživao i u suncu i u kiši na putu.

Jedan veliki luksuzni auto Merckenjc je bio jako zločest prema Sporobrziću. Jedva je čekao da ga sretne na cesti da ga može gnjaviti i ružno mu govoriti.Najviše se je volio sakriti i iznenada se uključiti u promet iza Sporobrzića.

Tutuuuu, miči se autobuho Sporobrziću! Moje visočanstvo, Veliki Merckenjc mora proći. Sporobrzić mu se nije htio maknuti i zamislite Merckenjc je namjerno udario malog Sporobrzića. Jaooo… Strašno je to kad veliki koriste svoju veliku snagu da povrijede malene.

To je vidio jedan drugi mali auto koji se zvao Dijanojurić i brzo je krenuo u pomoć Sporobrziću. Dijanojurić je jurio prema Sporobrziću najbrže što je mogao. Merckenjc je vidio da neki auto juri prema njima i brzo je pobjegao da nitko ne sazna da je namjerno lupio Sporobrzića jer je to najružnije što auto može napraviti.

Dijanobrzić je upitao Sporobrzića da li mu treba pomoć. Na sreću Sporobrziću nije trebala pomoć. Autići su se odmah sprijateljili, i zajedno su krenuli jedan iza drugog veselo voziti.

Vozeći se najednom su primijetili da je Merckenj pao u grabu.

Da li da mu pomognemo djeco???

Daaaaa, i stvarno mali auti su pomogli Merckenjcu. Izvukli su ga na cestu iz grabe pomoću užeta. Merckrnjca je bilo sram i zamolio je Sporobrzića da mu oprosti. I sad je sve bilo u redu. Otada su svi zajedno prijateljski jurili svim cestama naše domovine. Male autiće više nije bilo strah da će ih neki veliki auto gnjaviti jer je s njima bio Veliki Merckenjc da ih brani.

Lina lajka, gotova je bajka!

Ako imate kakvih pitanja ili želite predložiti neku igru ili priču za Vilinu stranicu, slobodno nam se javite. Sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti.

Voli Vas Vaša Vila 🐬