Trenutno pregledavate Napravite sami kazalište lutaka

Napravite sami kazalište lutaka

Multifunkcionalna igračka za djecu koju možete sami napraviti kod kuće

Nema ničega ljepšeg nego kad roditelji i djeca stvaraju nešto zajedno. Predlažem vam da Vi i djeca napravite lutkarsku predstavu ‘TRI PRAŠČIĆA’. Dijete može samo nacrtati praščiće ili ispuniti bojama priložene crno-bijele crteže ili možete jednostavno uzeti priložene već obojene crteže.

Tri prascica bojanka
Ilustracija Katija Romac

Upute kako napraviti praščiće

Naša djeca su preplavljena igračkama. Puno puta kada dobiju igračku vesele joj se nekoliko minuta i zaborave je. Pokušajmo im dati osjećaj koji smo mi imali kad smo bili mali, bez puno igračaka. Sjećate se kako smo sami stvarali igračke od ničega. Proces je bio dug, a rezultat… predivan. Osjetit ćete skoro fizički zadovoljstvo druženja i povezanosti s djetetom.

Predlažem Vam da napravite Vi i vaša djeca lutkarsku predstavu. Ovoga puta neka to budu ‘TRI PRAŠČIĆA’. Obećavam da će biti još puno ideja za druge predstave na ovom blogu.

Dijete može samo nacrtati praščiće. Može ispuniti bojama moje crno-bijele crteže. Može uzeti moje obojene crteže. Sve ovisi o interesima djeteta.

Bez obzira za koju ste se varijantu posla odlučili, usmjerite djecu da sama naprave što više posla. Uopće nije važno da li je crtež savršen. Nema veze što boje prelaze okvire crteže. Nema veze što je crtež ‘isflekan’ sokom ili čokoladom. Nema veze što su likovi katastrofalno izrezani, neuredno zalijepljeni. Ako je to dijete napravilo odlično je. Još se možete i zafrkavati na račun nekog praščića tako ‘isflekanog’ da izgleda da je popišan ili još gore… – Sram ga bilo!

Kada dijete s vama uspije napraviti bilo koji lik predstave uspjeli ste i Vi i oni – bravo! U sljedećem kazališnom komadu vidjet ćete napredak… Sigurno!

Sve što dijete napravi sve je to učenje, vježbanje koncentracije, vježbanje spretnost u rukovanju škarama, u korištenju ljepila.

Vrijeme će Vam proći kao od šale.

Slijedite sljedeće korake:

  1. Kliknite OVDJE kako biste preuzeli dokument i isprintali ga.
  2. Kada dijete oboja crteže, Vi ih izrežite i zalijepite na izrezane štapiće od kartona. Ili cijeli crtež sa jarkom pozadinom zalijepite na karton.
  3. Sakrijte se iza fotelje i glumiteeeeee!

I… voilà – evo kazališta lutaka!

Ukoliko imate kakvih pitanja ili želite još koji primjer kako spriječiti agresiju u djece, slobodno mi se javite. Sa zadovoljstvom ću Vam odgovoriti.

Voli Vas Vaša Vila 🐬