Trenutno pregledavate Kazalište lutaka za muškiće koji vole samo autiće

Kazalište lutaka za muškiće koji vole samo autiće

Multifunkcionalna igračka za dječake koju mogu sami napraviti

Predivno je kad roditelji i djeca stvaraju nešto zajedno. Predlažem vam da vi i djeca napravite lutkarsku predstavu ‘TRI AUTIĆA’ po istoimenoj priči koju možete naći kod vaše Vile Pričalice. Dijete može samo nacrtati autiće ili ispuniti bojama priložene crno-bijele crteže iz bojanke ili možete jednostavno uzeti priložene već obojene crteže.

Iz bojanke i sa police knjiga Katije Romac

Upute kako napraviti autiće

Koliko igračaka ima vaše dijete? Znam odgovor… puuuunooo! Puno puta kada dobiju igračku vesele joj se kratko i zaborave je. Vas zaboli srce jer osjećate da se dijete ne zna veseliti igrački jer je prezasićeno igračkama. Vjerujte, to je naš roditeljski problem, a ne njihov. Jednostavno im kupujemo previše igračaka. Hajde, pokušajmo im dati osjećaj koji smo mi imali kad smo bili mali, bez puno igračaka. Sjećate se kako smo sami stvarali igračke od ničega. Proces je bio dug, a rezultat… predivan. To će biti novi osjećaj. Osjetit ćete skoro fizički zadovoljstvo druženja i povezanosti s djetetom.

Predlažem Vam da napravite zajedno s vašim djetetom lutkarsku predstavu. Ovoga puta neka to budu ‘TRI AUTIĆA’. Priču o Tri autića potražite na blogu vaše Vile.

Dijete može samo nacrtati autiće. Može ispuniti bojama naše crno-bijele crteže iz bojanke. Može uzeti naše obojene crteže. Sve ovisi o interesima djeteta.

Bez obzira za koju ste se varijantu posla odlučili, usmjerite djecu da sama naprave što više posla. Uopće nije važno da li je crtež savršen. Nema veze što boje prelaze okvire crteže. Nema veze što je crtež ‘isflekan’ sokom ili čokoladom. Nema veze što su likovi katastrofalno izrezani, neuredno zalijepljeni. Ako je to dijete napravilo, odlično je. Još se možete i zafrkavati na račun nekog autića tako ‘isflekanog’ da izgleda da je popiškin ili još gore… – bljak!

Kada dijete s vama uspije napraviti bilo koji autić iz predstave uspjeli ste i Vi i dijete – bravo! U sljedećem kazališnom komadu vidjet ćete napredak… Sigurno!

Sve što dijete napravi sve je to učenje, vježbanje koncentracije, vježbanje spretnost u rukovanju škarama, u korištenju ljepila.

Vrijeme će Vam proći kao od šale.

Slijedite sljedeće korake:

  1. Kliknite OVDJE kako biste preuzeli bojanku i isprintajte je.
  2. Kada dijete oboji crteže iz bojanke, pomozite mu da ih izreže i zalijepi na izrezane štapiće od kartona. Možete čak i cijeli crtež sa jarkom pozadinom zalijepiti na karton. Kako vam se hoće…
  3. Sakrijte se iza fotelje i glumiteeeeee!

I… voilà – evo kazališta lutaka!

Ukoliko imate kakvih pitanja ili želite predložiti neku igru za Vilinu stranicu, slobodno nam se javite. Sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti.

Voli Vas Vaša Vila 🐬