Trenutno pregledavate Vaše dijete toliko želi psa

Vaše dijete toliko želi psa

Vaše dijete obožava pse. Tako bi htjelo psa, a vama se diže kosa na glavi i od pomisli… Bože,o ne, još jedna ogromna briga: pas, šetnja psa ,hrana za psa, doktor za… Auuu, vi samo zatvorite oči i odmahnete rukom. ‘Ne dolazi u obzir! Ne, ne,ne… Jednom, jednom…’

Multifunkcionalna igračka – Naučimo nešto o psima

Ilustracija Katija Romac

Kao da imate psa

Moj umorni roditelju, hajde da se samo igramo kao da imamo psa… Može… Razgovarajte s djetetom o raznim pasminama pasa i evo Vilina bojanka vam nudi 10-tak sličica različitih pasmina pasa.

Želimo da Viline knjige i bojanke dođu do srca vašeg djeteta.

Pogledajte, svaka bajka, svaka bojanka vaše Vile nosi u sebi jednu odgojnu poruku. Pogledajte na primjer u Vilinim knjigama bajku ‘Djevojčica sa zlatnim pjegicama’. Pročitajte zajedno knjigu i razgovarajte o hrabroj Zorici-Rosici kao djevojčici koja je sposobna i koja sve može. Razvijanje zdravog i ravnopravnog odnosa dječak-djevojčica treba početi u najranijoj dobi.

Ovoga puta, dragi moji, napravimo da vaša djeca i vi, uz malu pomoć Vile Pričalice napravite malo kazalište lutaka ‘Moj dobri pas’ .Teško??? Ma, ne… kao uvijek jednostavno! Dok vaše dijete kaže keks… dogovorit ćemo se kako da to napravimo.

Opet novi ‘važni’ projekt za vaše dijete i vas. Lako je ostaviti dijete pred televizorom. Dijete se zabavlja, a vi moji dragi roditelji umorni i preumorni ispruženi na kauču prepuštate se trenutku sna.

Hajde da se nađemo na pola puta. Ponudite djetetu bojanku i zadatak da oboji pse. Vi ga možete pratiti samo krajičkom oka, (ostali krajičci oka se odmaraju…) Usmjerite dijete da koncentrirano boji psa. (Što pedantnije boji vi se duže odmarate.) Zatim neka dijete izreže pse i nalijepi ih na štapiće. I evo kazalište lutaka je spremno. Sada dijete s lutkicama-psima može izmisliti bilo kakvu priču.

Slijedite sljedeće korake:

 1. Kliknite OVDJE kako biste preuzeli bojanku i isprintali je.
 2. Škare, ljepilo, kartonski štapići koje ste izrezali
 3. Jedna fotelja u vašem dnevnom boravku!
 4. Dobra volja roditelja i djece da nešto zajednički rade!

I… voilà – evo kazališta lutaka!

I to je to. Bojanka i dijete. Bojanka oponaša sliku pravog psa. Dijete će tako pažljivo pratiti karakteristike rasa pasa. Naučit će pasmine iz bojanke. Razgovarajte s djetetom o tim pasminama. Uspoređujte ih. Razgovarajte koja bi pasmina bila najbolja (jednog dana) za vašu obitelj.

Znam, znam da ste umorni. Ali zajednički projekt ‘Vi i vaše dijete’ stvara toliko dobru vibru u vašoj obitelji da je to vrijedno nadčovječnog napora da se otrgnete umoru i pridružite vašem mališanu. I nikada ne zaboravite knjigu za laku noć, moji dobri roditelji.

Psi iz bojanke :

 • 1/ Jack Rassell
 • 2/ Doberman
 • 3/ Bigl (beagle)
 • 4/ Staford
 • 5/ Njemački ovčar
 • 6/ Dalmatinski pas
 • 7/ Gold retriver
 • 8/ Francuski buldog
 • 9/ Pudlica

Ukoliko imate kakvih pitanja ili želite vi napraviti bojanku slobodno mi se javite. Sa zadovoljstvom ću Vam odgovoriti.

Voli Vas Vaša Vila 🐬