Trenutno pregledavate Mama opsjednuta dijetama

Mama opsjednuta dijetama

Vaše dijete nije vitko kako si vi želite. Dijete nije vaše vlasništvo i ne gurajte ga na silu u obrazac kakav ste si vi zamislili. Mnogi roditelji od toga učine toliko veliki problem da mogu stvoriti kod djeteta ozbiljne psihičke probleme.

Dragi roditelji, nemojte pasti u tu zamku. Zamka je toliko opasna, toliko toksična da ćete samo stvoriti jedno nesretno dijete, jednu nesretnu obitelj.

Ilustracija Katija Romac – Koliko je naša Ana preplašena zbog debljine

Ispričat ću vam jedan stvaran primjer, koji sam čula od svoje prijateljice iz Francuske, po zanimanju psiholog.

Kad majčina opsesija s dijetama postaje opasna

Ana živi u naizgled savršenoj obitelji. Ali, hajdemo malo zagrebst po toj savršenosti. Vjerujte svašta ćemo vidjeti.

Dakle u toj savršenoj obitelji majka je opsjednuta s vitkošću cijele obitelji. Obitelj svaki dan radi isti ritual. Svaki dan, svi članovi obitelji se važu. Majka zapisuju težinu svakog pojedinog člana u jednu bilježnicu. Svi članovi obitelji diskutiraju svoju težinu, uspoređuje je s težinom prijašnjih dana.

Anina teta pokušava im reći koliko je to opasno, ali Anina majka samo frkne na sestru koja se je po njenom mišljenju zapustila i dozvolila da bude debela kao prasica. ( Anina teta uopće nije debela prasica, samo nema težinu dvadesetgodišnjakinje jer to jednostavno nije prirodno kad netko ima četrdeset.)

Vjerojatno ste čuli za slične primjere samo ne toliko ekstremne. Ali ova ekstremnost vam može dodatno otvoriti oči.

Možete li to zamisliti. Siroti članovi Anine obitelji koji su dobili na težini dobivaju za kaznu dodatne zadatke i poslove. Moraju za kaznu ići baciti smeće, obrisati suđe, staviti prljavo suđe u perilicu i tako dalje.

Dragi roditelju, drago mi je da iz ovog ekstremnog primjera možete vidjeti svu glupost i opasnost u koju nas guraju društvene norme na temu vitke linije, na temu gojaznosti djeteta, na temu 1000 i jedne dijete koja čuda stvara i ne znam što još u vezi teme jednog običnog bucka.

Sigurno vidite koliko je to loše i opasno za Aninu obitelj i kolika je opasnost da će sigurno taj ritual stvoriti ozbiljne psihičke probleme kod djece.

Dragi moji, ukoliko imate kakvih pitanja ili želite sami dati primjer u pogrešnom odgoju djece, slobodno se javite. Sa zadovoljstvom ću Vam odgovoriti, objaviti vaš rad pod vašim autorstvom, na naše i vaše zadovoljstvo.

Voli Vas Vaša Vila 🐬