Trenutno pregledavate Priča: Moja mama spava

Priča: Moja mama spava

Ovo je priča kad telefon ima pozitivnu ulogu u našim životima. Ispričat ću vam priču, a vi je ispričajte svojoj djeci. Priču je vaša Vila Pričalica čula od jedne mame. Priča je kratka i lijepa i već sam je poklonila puno, puno puta. A sad je poklanjam vama. Dragi roditelji, ipak pokušajte manje koristiti telefon. Koristite ga, ali nemojte da vas otuđi i da on počinje upravljati vašim životima..

Moja mama spava, probudite je

Iz jedne Viline priče

Mama, mama probudi se

Jednom ne tako davno jedna mama i njena četvorodišnja djevojčica Ella ostali su kod kuće jer je Ellina malena sestrica Nila bila nešto bolesna. Sjedile su na podu i mama je čitala bajku Elli držeći u rukama malenu Nilu. Malo je mama čitala, malo su mama i Ella razgovarale.

Bilo je to jedno jutro kao mnoga druga jutra, koje su one zajedno provodile. Ali najednom… to jutro se je pretvorilo u jedno posve drugačije jutro koje će Ella zapamtiti za čitav život. Mama je najednom klonula. Iz ruku su joj ispalamalena Nila i knjiga. Dijete je lagano palo na pod te i dalje mirno nastavilo spavati na podu, a činilo se kao da je i mama zaspala. Ležala je na podu, mirna i nepomična.

  • Budi se, budi se mama, govorila je Ella i vukla mamu za ruku. Ništa… Dijete je gledalo mamu i plakalo i plakalo. Odjednom, Ella se digla i potražila mamin telefon. Uzela je mamin prst, pritisnula ga na telefon i rekla u telefon. – Siri nazovi hitnu pomoć… i gle čuda javio se glas na telefonu.
  • – Ovdje stanica hitne pomoći kako Vam mogu pomoći.
  • – Moja mama spava, probudite je… plakala je Ella na telefon.
  • – A gdje stanuješ – pitao je glas.
  • – Doma – rekla je djevojčica.
  • – A koliko imaš godina – pitao je glas puno toplije izgubivši profesionalni ton.
  • – Četiri godine.

U dispečerskom centru svi su se digli na noge. Pitali su dijete kako se zove mama, tata, nona, vrtić, grupa u vrtiću… što vidi kroz prozor, na kojem je katu… Da li je blizu park, gdje kupuje sladoled i po signalu telefona su locirali mjesto, po podacima iz vrtića saznali su adresu.

Ubrzo su pozvonili na vrata.

  • – Ja sam vatrogasac, Ella zvala si nas da probudimo tvoju mamu … otvori nam vrata, ne boj se!
  • – Ali ja ne mogu da otvorim vrata – visoko je kvaka od vrata.
  • – Ella, odmakni se od vrata i mi ćemo otvoriti vrata.

I vatrogasci su provalili vrata, pronašli su mamu i probudili je. Pozvali su nonu da se pobrine o djevojčicama. Pametnoj i snalažljivoj Elli vatrogasci su poklonili počasnu lentu njihovog Vatrogasnog društva.

Evo moji dragi priče koju bi voljeli da je ispričate svojoj djeci.

Voli Vas Vaša Vila 🐬