Trenutno pregledavate Agresija u predškolske djece

Agresija u predškolske djece

Je li Vaše dijete žrtva agresije u vrtiću?

Često se događaju agresije među djecom u vrtiću. Mame, koliko puta je vaše dijete došlo kući s otiskom ugriza na licu. Dobro, dobro ako se to dogodi jednom, naše zlato će preživjeti i nema razloga za paniku. Ali… ali ako se to ponavlja i ponavlja – jao mami, jao tati jao našem potomku.

Mama je upozoravala i upozoravala tetu u vrtiću, roditelje malenog agresivca. A i samom agresivcu stalno je ponavlja “To nije lijepo, to je ruuužnooo”… ali naš agresivac je baš zapeo i grize li ga, grize i to baš našeg mezimca.

Primjer kako spriječiti agresiju u vrtićke djece

Ilustracija Katija Romac – Grupa je izolirala Zajc Iveka. Kako je jadan zec izgubljen.

Sad ću vam ispričati kako smo riješili problem stalnog griženja obraščića. Glumci te drame su bili Franka (starog 2 godine) i Tina (stara 3 godine) mamicu joj ljubim.

Dakle, Franko je svaki dan dolazio iz vrtića s lijepim tragom ugriza na obraščiću.

Prvo smo rekli Franku: – Kadi vidiš Tinu kako ti se približava, a ti odmah pozovi tetu… Ništa od toga, Franko je već bio ugrizen, rasplakan i teta je samo konstatirala štetu. Pokudila je Tinu. Pomazila Franka.

Onda smo rekli Franku : “Kad vidiš Tinu kako ti se približava da te ugrize, a ti kao lav rikni da ona pobjegne Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr “.

Teti smo dali ideju što da napravi. Teta je sad bila motivirana i stvarno se uključila u rješavanje problema.

Teta je promatrala ‘duel’ Franka i Tine. Rika lava je više ličila na mijaukanje malog mačeta. Ni R od rike lava. Tini je ta rika bila još zabavnija i nezaustavljivo je puzala prema Franku. I što se dogodilo? Tina tek da će ugristi Franka kad se iznenada, iznad Frankove glave, pojavila glava tete koja je riknula kao prava lavica  Rrrrrrrrrrrrrrrrr. Tina je ustuknula iznenađena i zaćuđena i malo uplašena…

I bogme, poslije 2-3 pokušaja i duela s tetom-lavicom naša Tina je odustala od ćoravog posla jer je tu uvijek bila lavica naša divna i duhovita teta Slavica koja je izvrsno razradila ideju o lavljoj rici.

Ukoliko imate kakvih pitanja ili želite sami ispričati koji primjer kako spriječiti agresiju u djece, slobodno mi se javite. Sa zadovoljstvom ću Vam odgovoriti.

Voli Vas Vaša Vila 🐬