Zajc Ivek – priča o zecu buntovniku

110.00 

Knjiga ima drugačiji pristup dječjoj književnosti. Slojevita je, tako da u knjizi imamo priču, imamo sličice za lakše praćenje teksta, imamo igricu, imamo poziv na glumu i imamo fusnote.  Ova knjiga je pomoć djetetu u čitanju, jer su sve poznate imenice zamijenjene sa sličicama. 
Knjiga za djecu od 3 – 9 godina.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Ovo je priča o zecu koji je uvijek u sukobu s braćom. Kako bi se dokazao, mališa odlazi sam u šumu i tamo ga čeka velika pustolovina. Naš Zajc je pustolov, buntovnik, vagabund, momčić neprilagođen društvu, fakin, bereklija, a vi ćete sigurno naći još bar koji opis za njegov karakter. Zajc Ivek je “velika hrabrica” koja u kriznoj situaciji da vam otkrijem – jao … napuni gaće.

Na svakoj stranici je lajtmotiv priče “Ja sam Zajc Ivek strašna zečina” a drugi stih se mijenja prema priči. Dijete neprimjetno počinje glumiti tu rečenicu, iščekuje je i na taj način dobije na dinamici čitanja.

Edukativni sadržaj

Djeca vole pratiti čitanje slikovnice. Zajc Ivek je priča-sličica. Sve imenice su zamijenjene sa sličicama i tako dijete neprimjetno aktivnije prati priču. Nakon nekoliko čitanja dijete zapamti tekst i sličice mu nepogrešivo pomažu u memoriranju teksta. Ovakav tip čitanje olakšava djeci koncentraciju.

Kako bi priča dodatno zavela malog čitaoca u knjigu je umetnuta i igra. Na svakoj stranici dijete može potražiti sakrivene buba mare i tratinčice. Nekad je lako, a nekad brrr baš i nije.

Na dnu svake stranice su već spomenute fusnote koje su zamišljene kao pomoć roditeljima kako priču povezati sa stvarnim djetetovim životom. Omogućuju Vam da prepoznate okolinu u kojoj se dijete kreće i na indirektan način tako saznate što ga konkretno muči. Samo neki od primjera najčešćih dječjih problema bili bi agresija među vršnjacima, izrugivanje, izoliranje djeteta od strane grupe, neprilagođenost samog djeteta okolini i pojava inrovertnosti uslijed već spomenutih problema. 

U kreiranju ove slikovnice su sudjelovali psiholog, socijalni pedagog i odgajatelji, kako klasičnog tako i waldorfskog vrtića. Oni su iskristalizirali ideju kako jednostavnu priču o zecu možemo oplemeniti stavljajući je na jedan viši nivo.

Izdanja na stranim jezicima na Amazonu

Knjiga je prevedena na francuski, španjolski, njemački, engleski i srpski jezik. Nalazi se na Amazonu i već je prepoznata od strane roditelja i odgajatelja. Knjiga se nalazi u skoro svim vrtićima RH. S tom knjigom Vaša Vila je gostovala u jako puno vrtića i zajedno s djecom je glumila i igrala. Vjerujte bilo je veselo…Kako bi rekla djeca … mrak mrakasti…

Nadamo se da će se i Vama dragi čitatelju svidjeti “Zajc Ivek” i da ćete ponovo svratiti do kutka s dječjim knjigama Vile Katije Romac.

Ukoliko želite naručiti neku od Vilinih slikovnica ili imate upit, slobodno nam se javite. Vila Pričalica će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti 🐬

Dodatne informacije

Bibliografski podaci

Naslov: Zajc Ivek Zec Buntovnik
Autor: Katija Romac
Ilustrirala: Katija Romac
Izdanje: Aheront
ISBN 978-953-58708-1-4
Broj stranica: 20

Možda će vam se također svidjeti…