Vučić Krezubić iz Maksimira

110.00 

Knjiga za djecu “Vučić Krezubić iz Maksimira”  ima drugačiji pristup dječjoj književnosti. Slojevita je, tako da u knjizi imamo priču, imamo sličice umjesto imenica, imamo velika tiskana slova, imamo fusnote, imamo velike slike, imamo igrice, imamo puno, puno novih i fascinantnih pojmova za dijete
Knjiga za djecu 3 – 9 godina.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

To je jednostavna i lijepa priča kao izmišljena za vrtićku dob i za prvi i drugi razred školske djece. To je bajka o dogodovštini jednog malog blesavog vučića iz ZOO-a. Knjiga je duhovita i tako uvodi dijete u svijet humora.

Ova priča za djecu ima prepoznatljiv pristup, rekli bismo, vilin pristup djetetu. Kao i svaka knjiga za djecu Katije Romac i ova knjiga ima multifunkcionalnost

Edukacijski pristup

Tekst je pisan velikim tiskanim slovima. Ta velika tiskana slova su velika prednost – djeca lako mogu sama vježbati čitanje u mukotrpnim počecima učenja čitanja. I u ovoj knjizi su imenice zamijenjene sličicama – provjeren način olakšanja praćenja teksta. Dijete to obožava. Čitač – početnik svako malo u tekstu vidi sličicu umjesto imenice. Pa to je pravi odmor za našeg čitača – “mučenika” jer ne ulaže napor u čitanje te imenice već je kao iz topa izgovori. (Pametno naše sunce!)

Fusnote su u knjizi dodatna zanimljivost. U njima se spominju mnogi interesantni podaci o životinjama. Tako roditelj i dijete mogu dodatno produbiti svoja znanja o životinjama. Fusnote ih mogu zainterersirati da krenu u daljnja istraživanje o životinjama na internetu. Samo naprijed moji dragi čitači!

I kao šlag na tortu u knjizi postoje 5 velikih slika – duplerica. To je jedno šarenilo boja od malih životinja. Na svakoj ilustraciji dijete treba pronaći jedno 10-tak životinja s traženim karakteristikama. To je igra koja nikad ne umori djecu. Igrica koja uključuje i Vas dragi roditelju jer kad djeca riješe Vilinih desetak pitanja, sigurni smo, tražit će od Vas da izmislite nova pitanja… a vjerujte postoje nebrojene mogućnosti. Sretno Vam… Naporno je biti roditelj… zar ne???

Vučić Krezubić – Hrvatsko i srpsko izdanje na Amazonu

Knjiga “Vučić krezubić iz Maksimira” je prevedena i na srpski jezik. Prijevod je napravila sama Vila, ali je poslije lektor preveo knjigu u duhu srpskog jezika. Ta se knjiga nalazi na Amazonu i već je prepoznate od strane srpskih roditelja i odgajatelja.

Dječja knjiga “Vučić krezubić iz Maksimira” kao i ostale viline knjige se nalazi u skoro svim vrtićima RH. S tom dječjom pričom Vaša vila je gostovala u jako puno vrtića i zajedno s djecom je glumila i igrala. Djeci smo iz ilustracija napravili velike plakate koje su odgajatelji zalijepili na zid i  tako se sama djeca međusobno mogu igrati u duhu knjige. Vjerujte, uvijek je veselo u vrtiću… Kako bi rekla djeca… knjiga knjigasta, igra igrasta.

Na osnovu ove priče Vila Katija Romac je napravila 5 kratkih filmova – lutkarskih predstava koje možete pogledati na Vilinom blogu ili na YouTube.

Nadam se da će se i Vama moj dragi čitatelju svidjeti “Vučić Krezubić iz Maksimira” od Vaše  Vile Pričalice Katije Romac i da će te ponovo posjetiti kutak s njenim knjigama.

Ukoliko želite naručiti neku od Vilinih slikovnica ili imate upit, slobodno nam se javite. Vila Pričalica će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti 🐬

Dodatne informacije

Bibliografski podaci

Naslov: Vučić Krezubić iz Maksimira
Autor: Katija Romac
Ilustrirala: Katija Romac
Izdanje: Aheront
ISBN 978-953-58708-4-5
Broj stranica: 20

Možda će vam se također svidjeti…