Djevojčica sa zlatnim pjegicama

110.00 

Ovo je bajka u kojoj nema princeza već samo jedna malena djevojčica koju je sunce obdarilo sa zlatnim pjegicama. Tajna je bila u tome što su pjegice bile ni manje ni više nego – čarobne.
Knjiga za djecu od 3 – 10 godina.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Priča za djecu “Djevojčica sa zlatnim pjegicama” je priča o veseloj, humanoj djevojčici koja je spasila svog oca iz velike opasnosti. Ona je Zorica-Rosica, vragolasta, humana i požrtvovna djevojčica. Ona je samoinicijativna i zna što radi. Ma rođeni kolovođa. 

Edukativni sadržaj

U ovom okrutnom svijetu već djevojčicama nameću stereotipe ženskog izgleda. Zorica-Rosica je antipod anoreksične i dugonoge Barbike što je jako važno. Ona je pomalo pupasta, a opet je prelijepa. Samo taj detalj je dovoljan da roditelji razgovaraju s djetetom o knjizi “Djevojčica sa zlatnim pjegicama” i da ismiju anoreksičnu Barbiku.

Zorica-Rosica je samosvjesna heroina koja želi svim djevojčicama ovoga svijeta pokazati svojim primjerom prave vrijednosti njihovog života i pokazati im da su one jake, sposobne, svoje, da mogu sve u životi same baš kao i ona vragolanka. Tako, ova knjiga za djecu definitivno jača samopouzdanje malim čitateljicama. Jednom kad odrastu te djevojčice mogu ostati i dalje takve: sigurne, svoje i samoinicijativne.

Ravnateljica jednog vrtića nam je rekla da jedna njena pjegava djevojčica iz vrtića je po prvi puta bila sretna i ponosna na svoje pjegice poslije čitanja knjige “Djevojčica sa zlatnim pjegicama”. Pa zar to nije divno.

Knjiga za djecu je na Amazonu i prevedena je na francuski, njemački, engleski i srpski jezik. “Djevojčica sa zlatnim pjegicama” je već prepoznata od strane roditelja i odgajatelja. Knjiga se nalazi u skoro svim vrtićima RH. Igrajući djevojčicu vaša Vila je gostovala u jako puno vrtića i zajedno s djecom  je glumila i igrala je. Vjerujte bilo je veselo…Kako bi rekla djeca … mrak, mrak, mrakasti…   

A sad ćemo vam ispričati jedno naše iskustvo s Amazona. Tamo smo pronašla pismo jedne crne djevojčice koja se tuži Amazonu da nema puno priča za djecu o djevojčicama, a pogotovo nema priča o crnim djevojčicama. Najčešća su priče o bijelim dječacima i njihovim psima. Djevojčice se žele poistovjetiti sa svojim heroinama. To je potaklo našu Vilu da napravi novo izdanje “Djevojčice sa zlatnim pjegicama” za tu djevojčicu i za sve druge crne djevojčice koje se žele ugledati na Zoricu-Rosicu. Kada smo preveli “Djevojčica sa zlatnim pjegicama” na engleski i francuski jezik, napravili smo dva izdanja – bijelu i crnu “Djevojčica sa zlatnim pjegicama” jer tamo ima puno, puno crnih djevojčica.

Naš prijatelj Francuz, koji ima unuku crne boje kože, naručio je na Amazonu Crnu djevojčicu.

Nadam se da će se i Vama naš dragi čitatelju svidjeti “Djevojčica sa zlatnim pjegicama” od vaše Vile Pričalica Katije Romac i da ćete ponovo svratiti do polica s knjigama Vaše spisateljice.

Ukoliko želite naručiti neku od Vilinih slikovnica ili imate upit, slobodno nam se javite. Vila Pričalica će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti 🐬

Dodatne informacije

Bibliografski podaci

Naslov: Djevojčica sa zlatnim pjegicama
Autor: Katija Romac
Ilustrirala: Katija Romac
Izdanje: Aheront
ISBN 978-953-58708-0-7
Broj stranica: 20

Možda će vam se također svidjeti…