Dinosaur Pikec Mikec

110.00 

Zanimljiva knjiga za djecu “Dinosaur Pikec Mikec” ima drugačiji pristup dječjoj književnosti. Slojevita je, tako u knjizi imamo priču, imamo sličice umjesto imenica za lakše praćenje teksta, priča je pisana velikim tiskanim slovima, imamo velike ilustracije koje potiču na razgovor, imamo za dijete puno novih i fascinantnih pojmova. Dinosaur Pikec je pomoć u čitanju čitačima početnicima.
Knjiga za djecu od 3-8 godina.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

Kažu da su današnje kokoši evolucijski nasljednici dinosaurusa. Naša priča za djecu  priča o tim davnim vremenima dinosaurusa. Dragi čitatelju, u ime Vilinskog praha, ne zamjerite joj. Bajka je malo ubrzala evoluciju. Da, da… Ubrzala je evoluciju ni manje ni više nego milijune i milijune godina… pih, sitnica.

Eto tako, jednom davno, davno u dinosaurskom gnijezdu se izlegao ni manje ni više… nego jedan mali – pilić. “Pa otkud pile u mom gnijezdu“– začudila se mama dinosaurica…

Ovo je priča o braći dinosaurusima koji se vole i brinu jedan za drugoga i koji ostaju zajedno i u dobru i u zlu. Pikec Mikec je priča o slozi koja je pomogla životinjama da prežive. A zar sloga ne pomaže i svima nama da ljepše i ugodnije živimo.

Edukacijski pristup

Djeca vole pratiti čitanje slikovnice. Dinosaurus Pikec Mikec je priča-sličica. Sve imenice su zamijenjene sa sličicama i tako dijete neprimjetno aktivnije prati priču. Nakon nekoliko čitanja dijete zapamti tekst i sličice mu nepogrešivo pomažu u memoriranju teksta. Tekst je pisan velikim tiskanim slovima što je dodatna prednost. Ovakav tip čitanje olakšava djeci koncentraciju i olakšava čitaču početniku čitanje.

Kako su djeca fascinirana dinosaurusima naša Vila je potražila i pronašla u enciklopediji kako se zovu dinosaurusi koje je opisala u priči. Ova knjiga za djecu sadrži mnogo pojmova nepoznatih, ali tajnovitih djeci. Dijete vidi sličicu komete i evo prilike da započnete interesantnu diskusiju. Djeca su impresionirana svemirom i možete npr. zajedno potražiti na internetu gdje su sve komete pale na zemlju. U bajci se spominju pojmovi veliki potresi, šumski požari, jaje dinosaura, kometa itd. Pogledajte na internetu kako izgledaju jaja dinosaurusa, kako su izgledali potresi u doba dinosaurusa. Ma možete čitati knjigu, pustite mašti krila i započeti diskusiju s vašim mališom. Vaše zajedničko vrijeme bit će oplemenjeno.

Da zabavi djecu, spisateljica – Vila Katija Romac je dinosaurusima dala smiješna imena. Djeca umiru od smijeha kad saznaju da se brat Pikeca Mikeca zove Plavkec Popišankec, a starina, šef svih dinosaurusa se zove Ljutikus.

Knjiga je već prepoznata od strane roditelja i odgajatelja u Hrvatskoj i Francuskoj. Knjiga se nalazi u skoro svim vrtićima RH. S tom knjigom je gostovala vaša Vila u jako, jako puno vrtića i zajedno s djecom  je glumila i igrala je. Vjerujte bilo je veselo…Kako bi rekla djeca … superiška…

Dinosaur Pikec Mikec na Amazonu (Izdanja na francuskom, hrvatskom i srpskom jeziku)

Borba Pikeca Mikeca s Amazonom

Vjerujte, ovo je kao izmišljena priča za djecu. “Dinosaurus Pikec Mikec” se nalazi na Amazonu i preveden je na francuski jezik. Ovu knjigu nismo mogli staviti na hrvatskom jeziku na Amazonu jer je u međuvremenu Amazon ukinuo tiskanje knjiga na Ex-Yu jezicima. Vaša vila se snašla tako da je na Amazon stavila dvojezične knjige – hrvatsko-francusku i srpsko-francusku knjigu. Htjela je da knjige budu označene kao dječja knjiga – hrvatski jezik odnosno srpski jezik. Ali jao, Amazon to zabranjuje i stavio je obje knjige kao knjiga za djecu – francuski jezik.

Evo dragi Čitaoče kako je bilo. Tako mi vilinskog praha sve je istina! Znate, Amazon je  ružno podviknuo  na vašu Vilu:  “Tko ste Vi da se uplićete u našu politiku jezika?”  Vila im je bez dlake na jeziku odgovorila ”Ja sam Vila Pričalica i nosim djeci cijelog svijeta priče, znanje i ljubav na jeziku jedne male nacije. Nacije kojoj je mjesto na vašem internetskom portalu…” Amazon se nije udostojio ni odgovoriti.

Tako, ova knjiga za djecu nažalost nije prepoznate od strane Amazon-kupaca kao knjiga na hrvatskom jeziku. Knjigu  samo prepoznaju na Amazonu Francuzi, a knjiga na hrvatskom se prodaje na klasičan način doma u Hrvatskoj.

Nadamo se da će se i Vama moj dragi čitatelju svidjeti “Dinosaurus Pikec Mikec” od Vile Pričalice Katije Romac i da ćete ponovo svratiti do polica s knjigama vaše Vile – spisateljice.

Ukoliko želite naručiti neku od Vilinih slikovnica ili imate upit, slobodno nam se javite. Vila Pričalica će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti 🐬

Dodatne informacije

Bibliografski podaci

Naslov: Dinosaur Pikec Mikec
Autor: Katija Romac
Ilustrirala: Katija Romac
Izdanje: Aheront
ISBN 978-953-58708-6-9
Broj stranica: 20

Možda će vam se također svidjeti…