Ana ispod oblaka

110.00 

Ova dječja priča ima drugačiji pristup dječjoj književnosti. Knjiga je slojevita. u njoj imamo priče, ilustracije i igrice-zagontke. Zapravo, to je knjiga 2 u 1. Imamo priču o djevojčici Ani te bajku o Mudroj Somini koja nosi snažnu poruku.
Knjiga za djecu od 5 – 10 godina.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

Ovo je prava, pravcata knjiga za djecu. ”Ana ispod oblaka” Katije Romac, je priča o djevojčici koja se razboljela živeći u gradu koji proživljava ekološku katastrofu. Nadarena djevojčica živi u svojemu svijetu jer vanjski je svijet preokrutan za nju. Vršnjaci je izruguju u razredu, na internetu i fizički je zlostavljaju. Osamljena djevojčica Ana piše bajku (zapravo to je druga priča u ovoj knjizi) o Mudroj Somini koji kao i ona živi u zagađenoj okolini koja ih oboje truje.

Naša Ana se uspjela izvući iz toksičnog okoliša. Somina je uspjela pobjeći iz zatrovane rijeke. Moj Čitaoče, ipak je to samo priča, a vaša Vila je spisateljica  i ima čarobni štapić koji u pričama djeluje 100%. Pa zar ne prepoznajete – bajka o Somini je zrcalna slika priče o Ani.

Edukativni sadržaj

Agresivnost djece školske dobi poprima zastrašujuće razmjere. U današnjem okrutnom svijetu odrastanja djece, priča o Ani osvještava sudbinu i žrtve i zlostavljača. Ovo je prilika roditeljima i djeci da započnu razgovor o toj temi. Roditelji mogu pitati dijete postoji li u školi djevojčica poput Ane. Oni mogu na taj način puno naučiti o svijetu u kojem se dijete kreće. Mogu prepoznati koju poziciju u realnom svijetu ima dijete. Nikada nije prerano da se započne razgovor o ovoj temi s djetetom, jer se ono sigurno već na neki način susrelo s agresivnosti među vršnjacima.

Ako je  priča o Ani pomogla jednom jedinom djetetu na cijelom ovom svijetu, ispunila je svoj zadatak. Da bar! Sretno joj…

Mudra Somina

Druga priča o “Mudroj Somini” poziva vas i djecu na razgovor o ekološkim problemima. Igrajući se igrice-tražilice roditelj može započeti pitanjem zašto Mudra Somina živi u zagađenoj rijeci. Roditelj može razgovarati o toma zašto je važno čuvati okoliš, razvrstavati otpad. Stvarno se tu mogu otvarati nove i nove ideje za razgovor.

Kako bi se razlikovale ove dvije priče, priča o “Ani ispod oblaka” je pisana plavom tintom, a bajka o “Mudroj Somini” je pisana zelenom tintom.

Vila Pričalica priča djeci o Ani ispod oblaka

Kako bi knjiga dodatno zavela malog čitaoca u knjizi je umetnuta i igrica. Velike ilustracije u knjizi su namijenjene za igricu-tražilicu. Vaše dijete će se stvarno zabaviti tražeći odgovore na zadana pitanja u ilustracijama. Nekad će odgovoriti lako, a nekad brrr baš i neće.

Nadamo se da će se i Vama moj dragi čitatelju svidjeti “Ana ispod oblaka” i da ćete opet svratiti do kutka sa dječjim knjigama Vaše spisateljice – Vile Katije Romac.

Ukoliko želite naručiti neku od Vilinih slikovnica ili imate upit, slobodno nam se javite. Vila Pričalica će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti 🐬

Dodatne informacije

Bibliografski podaci

Naslov: Ana ispod oblaka
Autor: Katija Romac
Ilustrirala: Katija Romac
Izdanje: Aheront
ISBN 978-953-58708-5-2
Broj stranica: 24

Možda će vam se također svidjeti…